Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eend met sinaasappelsaus (Canard a l‘orange)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 wilde eenden
150 g boter
3 sinaasappels
p&z
Voor de saus:
2 dl rode port
2 dl sinaasappelsap
5 dl eendenfond
2 el zeste van sinaasappel

Bereiden

Saus

  • Reduceer port en sinaasappelsap tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
  • Giet de eendenfonds bij het mengsel en laat nog iets inkoken. Als de saus te dun is kan hij iets afgebonden worden met aardappelmeel.
  • Passeer de saus.
  • Voeg de geblancheerde zeste aan de saus toe.
  • Breng de saus op smaak en monteer hem à la minute op met boter.
    Eend
  • Pareer en assaissoneer de eend.
  • Braad de eend rondom bruin in de boter.
  • Braad de eend verder rosé in de oven bij 200º C ca 15 minuten.
  • Arroseer de eend regelmatig met de braadboter.
  • Laat de eend minimaal 10 minuten rusten.
    Presentatie
  • Leg de eend op een warme schaal giet er iets van de saus omheen geef de rest apart.
  • Garneer de schaal af met een toefje waterkers en partjes uitgesneden sinaasappel.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Everzwijn in rode wijn
    Fricassée van konijn met pruimen
    Gevulde eend met armagnac
    Gegrilleerde kalkoenbiefstuk met ananas
    Krokant gebakken eendenborst met olijven en kappertjes
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes